Werkbezoek gemeente en provincie aan Città Romana

ma 6 jul 2020    •  persbericht gemeente Hellevoetsluis

Op vrijdag 3 juli brachten gedeputeerde Anne Koning van de provincie Zuid-Holland en wethouder Aart Jan Spoon van de gemeente Hellevoetsluis een werkbezoek aan Città Romana. Ook werd de intentieovereenkomst getekend, waarin de drie partijen afspreken samen te werken in een onderzoek naar de toekomst van het park.

Tijdens het werkbezoek werd gesproken over de uitdagingen waar Citta Romana mee te maken heeft. De toeristisch-recreatieve functie van het park staat onder druk en Citta Romana heeft zelf de wens om het park te transformeren naar een woongebied voor senioren.

Onderzoekspilot 
De situatie van Citta Romana staat niet op zichzelf; dit speelt op veel meer plekken in het land. Er wordt op landelijk, provinciaal en regionaal niveau nagedacht over de toekomst van bestaande vakantieparken en mogelijke omvorming van vakantieparken naar andere functies, zoals wonen. Citta Romana is daarvoor als onderzoekspilot aangewezen. De provincie, gemeente en Citta Romana onderzoeken gezamenlijk hoe het park toekomstbestendig kan worden en wat er wel en niet mogelijk is als het gaat om een andere functie van het park. Provincie en gemeente willen daarnaast ook een extern advies over de toekomstbestendigheid van recreatieparken. Daarbij worden dan ook andere organisaties op het gebied van wonen, sociaal domein en recreatie betrokken, evenals andere gemeenten uit de regio.

Eind dit jaar moet de onderzoekspilot Citta Romana zijn afgerond. Wethouder Aart Jan Spoon: “Het was goed om tijdens dit werkbezoek met drie betrokken partijen over de problematiek van vakantieparken te spreken. En belangrijk om samen te onderzoeken hoe de toekomst van het park eruit kan zien. Daarbij kijken we niet alleen naar de belangen van het park en we gaan niet uit van één scenario. Er spelen namelijk ook andere belangen mee voor Hellevoetsluis, bijvoorbeeld op het gebied van woningbouw, ouderenzorg en de kwaliteit van het totale recreatiegebied.”

Eén antwoord op “Werkbezoek gemeente en provincie aan Città Romana”

  1. Eind 2020 zou het onderzoek naar permanente bewoning zo ijn opgelost.
    Tot nu toe leven heel veel mensen in angst omdat zij niet weten waar ze aan toe zijn.
    De opmerkingen van de directie doet er ook geen goed aandoor te zeggen ( dat is hun eigen keuze)
    Maar zo is het niet, ze zijn huizen gaan verkopen met de belofte dat er permanente bewoning op zou komen. Het was nog een kwestie van ja zeggen door de gemeente
    Nu in 2023 is er nog niets bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.