Enquête

We hebben recent een beknopte enquête gehouden onder 50-plussers en hen enkele vragen voorgelegd over hoe zij zouden willen leven. In dit bericht willen we enkele van de antwoorden al vast delen.

De eerste vraag ging over de dingen waar u blij van wordt. Hoog scoren lekker in de zon zitten, lekker eten en drinken én samen dingen doen. Maar ook iets voor anderen betekenen, hobby’s en sporten, reizen en tuinieren wordt door veel mensen genoemd. Laag scoren werken én geld uitgeven.

Vervolgens vroegen we naar wat als u nadenkt over een ideale woonsituatie voor de toekomst, wat dan belangrijk is. Niet geheel onverwacht scoort de woning waar ik onbezorgd oud kan worden (de roze balk) heel hoog. Maar ook een veilige omgeving, de nabijheid van groen en weinig onderhoud aan huis en tuin worden vaak genoemd. Laag scoort de in mij vertrouwde omgeving blijven wonen. Blijkbaar wordt een verhuisstap wel gemaakt als er iets te kiezen is dat anders is dan standaard en dat
echt aanspreekt.

Ook vroegen we naar uw mening over gelijkgestemdheid. Meer dan 50% zoekt die gelijkgestemdheid, terwijl ook nog best veel mensen hierover geen echte mening hebben. Zolang het maar wel fijne contacten en ontmoetingen biedt.

Tot slot nog een vraag over hoe u 24-uurs zorg ziet. 70% denkt dat het op termijn wel eens belangrijk zou kunnen zijn. U bent er op dit moment duidelijk niet echt mee bezig. Binnenkort zullen we nog enkele antwoorden op de door ons gestelde vragen de revue laten passeren.

 

Eén antwoord op “Enquête”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.