Stavaza

De afgelopen maanden lijken de ontwikkelingen rond wonen op Città Romana wat stilgevallen te zijn. Niets is echter minder waar. We hebben verschillende gesprekken gevoerd bij de gemeente Hellevoetsluis, de provincie Zuid-Holland en het Ministerie van BZK. Steeds met de insteek dat Città Romana een interessantere maatschappelijke rol zal hebben wanneer permanent wonen is toegestaan. Want de huidige situatie, met een enorm aanbod aan toeristische overnachtingsplekken in Hellevoetsluis en omgeving en een tegelijkertijd zeer beperkte vraag, biedt geen perspectief voor de toekomst.

Met permanent te bewonen woningen kan Città Romana veel mensen bedienen die graag omzien naar een nieuwe woonomgeving. Een plek waar ontmoeten centraal staat en waar je ook op hogere leeftijd mee kunt doen in de samenleving.

De gesprekken met de verschillende overheden hadden onder meer een pilot tot herbestemming als onderwerp. Vanuit het Ministerie van BZK is er actie ondernomen om enkele voorbeeldprojecten in Nederland te selecteren van vakantieparken die een andere bestemming zouden willen hebben. Città Romana is mogelijk één van de projecten die geselecteerd worden. Zo’n stap biedt ook de gemeente meer handelingsruimte, juist omdat zo’n pilot bedoeld is om nieuwe beleidskaders te ontwikkelen en om van te leren. We hopen op niet al te lange termijn op een daadwerkelijke start van de pilot.

25 antwoorden op “Stavaza”

 1. Fijn weer een reactie te horen en dat u nog steeds volop bezig bent dit project te realiseren.
  Wij volgen het traject met veel belangstelling en hebben zeker serieuze belangstelling als het
  project doorgang vindt.

 2. Een prettig geluid om omdat te waarnemen dat er op de achtergrond nog actief wordt gewerkt om de wens van vele oudere een een vaste woonomgeving te creeren.

  1. Wat fijn om iets van jullie te horen en dan ook nog met een positief geluid. We zijn nog steeds zeer geinteresseerd in het 55+ plan van citta romana en hopen snel meer van jullie te horen.

 3. Fijn weer wat te horen, echter tijdens de open dag bleek dat met name de buitenlandse werknemers niet geweerd zullen worden en je hier mogelijk naast kan komen te wonen dit lijkt ons niet prettig, als hier duidelijkheid over komt zijn wij zeker geïnteresseerd in een rustige oude dag.

  1. Beste Bert, ook dat is een element waarmee we rekening houden in de ontwikkeling. Dat doen we bij voorkeur ook samen met de gemeente Hellevoetsluis.

 4. Beste Alex
  Fijn dat er weer wat beweging in de plannen zijn om van Citta Romana een leuk leefbaar park voor 55 plussers te maken. Wij zijn zeker nog steeds geïnteresseerd en hopen dat het door gang zal vinden.

 5. Ik heb het volste vertrouwen dat de gesprekken over een seniorenwijk op citta Romana uiteindelijk een win/win situatie zal zijn nl ouderen wonen bij elkaar ,gelijkgestemde,kunnen makkelijker elkaar een hand toesteken indien nodig,laten een (vaak) groter huis achter wat voor andere mensen op de wachtlijst weer nieuwe kansen bied.
  Voor de gemeente kosten besparend omdat zorg indien nodig makkelijker gerealiseerd kan worden, woningen met beneden een slaap-en bad/douchemeer mogelijkheden biedt zodat ook een traplift niet vergoed hoeft te worden vanuit de wmo.
  Geen vereenzaming van ouderen omdat deze aanspraak hebben met leeftijd genoten.
  Ga zo ver op de ingeslagen weg ! We blijven graag op de hoogte.

 6. Fijn weer iets te horen. Ik kijk vol belangstelling naar nader bericht. Ik ben nog steeds erg geïnteresseerd.
  Zodra de mogelijkheid er is, zal ik zeker een koop aktiveren.

 7. Als je in aanmerking wilt komen voor een huurwoning op Citta Romana moet je jezelf dan inschrijven bij een woningbouwvereniging of iets dergelijks?
  Ik huur nu particulier in Hellevoet en zou graag in de leef en woonomgeving op Citta Romana gaan huren op termijn.

 8. sta ook in geschreven bij citta romana maar ook in hellevoetsluis zit momenteel met een op hand zijnde scheiding zoek ook dat plekje rust en groen om mij heen en weer kunnen genieten van een bos of strand wandeling net zo als ik nu heb op de camping in de buurt en geen schuttingen om mij heen heb en weinig of geen contact heb met buren hoop op een goede oplossing tussen gemeente en andere instanties blijf het volgen

 9. Beste Alex,
  Fijn om te vernemen dat ontwikkeling naar permanente bewoning steeds positievere vormen gaat aannemen. Wij willen graag tijdens een persoonlijk onderhoud op korte termijn stappen ondernemen. Te denken valt aan een proefperiode wonen in een door ons geschikt lijkende vrijstaande woning. Binnen onze persoonlijke omstandigheden is het nu reeds mogelijk, om ook binnen de beperkende voorschriften van niet permanente bewoning, een woning te betrekken.
  Wij kijken daarom uit naar een gesprek, waarin wij tot zaken zouden kunnen komen.
  Met vriendelijke groet, Jeanne en Cees Semeijn uit Burgh-Haamstede

 10. Heb gelezen in het AD dat de gemeente Hellevoetsluis zijn goedkeuring heeft gegeven, wij zouden graag in aanmerking komen voor een woning, aangezien mijn vrouw en ik 56 en 52 jr oud een perfecte eengezinswoning in een kindvriendelijke wijk achterlaten.

  1. Beste familie Post. Dank voor uw enthousiasme, maar van goedkeuring door de gemeente is nog geen sprake. Wel staat de gemeente positiever dan voorheen in het proces en denkt ook constructief mee in dit proces. Een besluit vanuit het college van B&W over eventuele deelname aan de pilot verwachten we over niet al te lange tijd. Hartelijke groet, Alex Sievers

 11. Wat een mooi initiatief.
  Hier hebben wij ook wel oren naar.
  Mooie manier om op een fijne manier ouder te worden met veel positieve mogelijkheden.

 12. zijn er op dit moment nog huizen te koop?
  en wanneer is er meer duidelijk over het permanent bewonen.
  i n afwachting van uw antwoord,
  met vriendelijke groeten,
  JM. Vet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.