Onderzoek naar permanent wonen vakantiepark bij Hellevoetsluis

Het is in de toekomst misschien toch mogelijk om permanent te wonen op vakantiepark Citta Romana bij Hellevoetsluis.

artikel van Nadia Berkelder in AD 19-02-20 

Hellevoetsluis De gemeente, de provincie Zuid-Holland en Citta Romana zelf gaan onderzoek doen naar de toekomst van het park. Permanent wonen wordt niet uitgesloten. En dat is nieuw. In het verleden heeft de gemeente Hellevoetsluis permanent bewoning op het park altijd tegengehouden.

Ouderen

De eigenaar van het vakantiepark lanceerde een paar jaar geleden het idee om van het park een woongemeenschap voor ouderen te maken. En dat plan is er nog steeds, vertelt Alex Sievers. Volgens Sievers is het park op dit moment niet meer geschikt voor de verhuur aan toeristen. Citta Romana is nu voor dertig procent bezet voor toeristen, de rest van de 263 huisjes wordt verhuurd aan mensen die in de buurt werken.

De investering die nodig is om de huisjes weer aantrekkelijk te maken is te groot, vertelt Sievers. ,,En het lijkt erop dat de gemeente nu ook ziet dat er meer waarde te halen valt uit een woonfunctie.” De gemeente wil alleen akkoord gaan met permanente bewoning als aan twee voorwaarden is voldaan: het aantal woningen dat Hellevoetsluis van de provincie mag bouwen moet gelijk blijven én de kosten voor zorg voor ouderen mogen niet toenemen. Volgens de gemeente is het mogelijk dat het park in de toekomst gewoon recreatief blijft.

“We zouden heel veel moeten investeren om het weer aantrekke­lijk te maken voor toeristen” Alex Sievers

Volgens Sievers is het vakantiepark niet meer van deze tijd. ,,We zouden heel veel moeten investeren om het weer aantrekkelijk te maken voor toeristen. En ook de zakelijke markt is ook risicovol. Op de Maasvlakte werken echt niet meer zoveel mensen. De tijd dat je huisje vanzelfsprekend vol kwam, is voorbij.” De provincie en het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn ook tot de conclusie gekomen dat vakantieparken op Voorne-Putten onder druk staan. Het onderzoek moet eind van het jaar klaar zijn. 

Eén antwoord op “Onderzoek naar permanent wonen vakantiepark bij Hellevoetsluis”

  1. Ik ben dalijk weer alleen, lijkt mij een veilig en gezellige omgeving om oud te worden. Mooi overzichtelijk en leuuke omgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.