Persbericht gemeente Hellevoetsluis

19 februari 2020

Onderzoek naar toekomst Citta Romana

De gemeente Hellevoetsluis gaat samen met de provincie Zuid-Holland en Citta Romana onderzoek doen naar de toekomst van Citta Romana. De bedoeling is om de (on)mogelijkheden en knelpunten voor een nieuwe functie van het park in beeld te brengen, om het park toekomstbestendig te maken. De partijen gaan hierover een intentieovereenkomst met elkaar aan. 

Citta Romana heeft al langere tijd de wens om het vakantiepark om te vormen naar permanente bewoning voor senioren. Het bedrijf is namelijk van mening dat het park als vakantiepark onvoldoende toekomstmogelijkheden heeft. De gemeente heeft steeds op het standpunt gestaan dat permanente bewoning niet mogelijk en niet wenselijk is. Uit onderzoek van het ministerie van BZK en de provincie Zuid-Holland blijkt echter dat vakantieparken onder druk staan, ook op Voorne-Putten. Daarom is de gemeente met de provincie, het ministerie en Citta Romana in gesprek gegaan over de toekomstmogelijkheden van het park. Die informele gesprekken worden nu vastgelegd in een intentieovereenkomst. Daarbij wordt onderzocht of een eventuele omzetting naar permanente bewoning bijdraagt aan diverse maatschappelijke opgaven. 

Uiteraard is een toekomstbestendig verdienmodel voor Citta Romana belangrijk. Verder is belangrijk dat er een goede maatschappelijke functie is voor Hellevoetsluis en Voorne-Putten en een mogelijke bijdrage aan de woningmarkt en het toerisme. Op voorhand heeft de gemeente twee belangrijke voorwaarden gesteld, die in de intentieovereenkomst zijn opgenomen. Als uit het onderzoek blijkt dat een verandering naar permanente bewoning een optie is, dan mag dat geen enkele invloed hebben op het aantal te bouwen woningen in Hellevoetsluis. Ook mogen de toekomstige Wmo-kosten niet onevenredig toenemen. De gemeente wil niet op de uitkomsten van het onderzoek vooruitlopen; het is ook mogelijk dat het park gewoon recreatief blijft. Het onderzoek moet voor het eind van dit jaar zijn afgerond. 

14 antwoorden op “Persbericht gemeente Hellevoetsluis”

 1. hou mij nog steeds aanbevolen voor permanente bewoning en blijf het volgen mede door dat de regering hier ook wel oren naar heeft en persoonlijk het heeft alles te bieden waar ik naar uitkijk
  mvrg m v dgroefM v.d

 2. Er komt beweging in de zaak. Mede doordat in andere delen van het land ook te horen is dat men
  recreatie parken wil omzetten naar permanent te bewonen woningen.

 3. Mooi dat dit nu op gang is gekomen. Ik ben wel van mening dat de gemeente onvoldoende druk ervaart vanuit de problemen die er zijn om de woningmarkt. Kort gezegd nemen zij veel meer tijd dan nodig is om te onderzoeken of je op Citta Romana goed permanent kan wonen. Menig bewoner uit de ” probleemwijken” van Hellevoetsluis of Rotterdam, zouden heel blij zijn met zo’n woning op zo’n locatie. Ook is een onderzoek naar de minder goede verhuurbaarheid van de vakantiewoningen, niet echt noodzakelijk lijkt mij. Een beetje econoom weet waar dat door komt en dat dit al jaren aan de gang is.
  Het zou de gemeente dan ook sieren als ze de beslissingen om er permanente bewoning van te maken, lekker kordaat zouden aanpakken waardoor er snel meer woningen beschikbaar komen voor de woningmarkt, waar nu officieel sprake is van woningnood

 4. Wij hopen dat de senioren huizen een mogelijk worden .
  Wilt u ons op de hoogte houden .
  Voor ons zou dit een geweldige lokatie zijn.

  Met vr groet jacgueline v gog

 5. Fijn om te horen dat het misschien toch een park voor senioren word en er pertinent gewoond mag worden.
  Ik wacht vol spanning af.

 6. Kom graag in aan Kijken naar een woning zijn er al ontwerpen die we kunnen zien neem aan dat er verschillende modelen zijn als deze er zijn Zou ik deze graag willen zien en eventueel voor inschrijven voor een woning

 7. Fijn. Goede zaak. Het is inmiddels bewezen dat er veel senioren zijn die naar een dergelijke woning op zoek zijn en dan weer een huis achterlaten voor jongeren. Dit draagt bij om het probleem van het te kort aan huizen op te lossen.

 8. Eerste gunstige resultaat . Heel positief. We blijven de vorderingen belangstellend volgen.
  Het wordt echt tijd dat de Provincie maar ook de landelijke overheid hier nu eens vaart mee
  gaat maken.
  Moed houden en wij wensen u veel succes met een positieve voortgang.

 9. Dat zou betekenen dat de huisjes meer waarde krijgen. Dit door ligging etc.
  Deze waarde wordt dan aan personen gegeven die al een tweede huis kunnen betalen. Dan zou ik het alleen laten gelden voor nieuwe leegstaande te koop aangeboden woningen met de nieuwe kenmerken woonruimte.

 10. “….ook mogen de toekomstige WMO-kosten niet onevenredig toenemen…”
  Dit is te voorkomen door geen (toekomstige behoeftige) senioren van buiten Hellevoetsluis toe te laten. Immigratie verhoogt dan immers de toekomstige WMO-kosten , maar levert geen vrijkomende woningen voor de niet-senioren op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.